Семейство от Клонг Том, квартал на Тайланд, бяха ужасени от гигантска смъртоносна змия - кралска кобра, която реши да "почине" в къщата им. Професионални спасители са извикани да се справят с едно и половина метровото чудовище.  

Четири минути след като пристига на място, екип от специалисти по борба със змиите успява да измъкне опасното влечуго изпод стол в къщата,съобщава Daily Star. След това натрапникът бил пуснат обратно в близката гора, където има по-малко мебели, под които да се скрие, и по-малко хора, които да плаши.

Експертите отбелязват, че увеличаването на броя на наблюденията на тази порода змии в близост до човешки домове не е изненадващо, тъй като унищожаването на местообитанията е в разгара си и принуждава животните да се преместят в окупирани територии.

змия, кобра, кралска кобра, отровна змия,цял екран
Кобрата е едно от най-опасните животни на планетата. Снимка: Getty Images

Кралската кобра се смята за една от най-смъртоносните змии на планетата, нейната отрова е достатъчно силна, за да убие слон с едно ухапване. Когато се почувства притисната в ъгъла, тя става непредвидима и агресивна, което я прави едно от най-опасните създания в света.

Превод: GlasNews