Черният чай е не само популярна напитка, но и невероятен помощник в ежедневието. С уникалните си свойства може да помогне и в най-неочаквани ситуации.

Нека разгледаме осем необичайни начина за използване на черен чай.

1. Премахване на миризми

Черният чай перфектно абсорбира неприятните миризми. Поставете изсушени пакетчета чай в кутия за обувки или близо до кофа за боклук, за да неутрализирате миризмите.

2. Грижи за растенията

Чаените листа съдържат азот и други хранителни вещества, полезни за растенията. Поставете използваните пакетчета чай в саксия с растения, за да подобрите качеството на почвата.

3. Освежаване на килима

Черният чай може да ви помогне да освежите вашия килим. Поръсете сухи листенца чай върху килима, оставете за 20 минути, след което почистете старателно с прахосмукачка.

4. Полиране на дървени мебели

Силно свареният черен чай е чудесен за полиране на дървени мебели. Избършете мебелите с влажна кърпа, напоена с чай, за да им придадете блясък.

Защо не трябва да кипите повторно вода за чай или кафе

5. Успокояващи вани

Ваните с черен чай имат изненадващо релаксиращ ефект. Отново препоръчваме да използвате чай в торбички, за да не се налага да премахвате чаените листа от косата си и други труднодостъпни места. 4-5 пакетчета черен чай и 3-4 капки етерично масло (по ваше усмотрение) не само ще отпуснат пренапрегнатите мускули, но и ще направят кожата ви по-гладка и стегната.

6. Премахнете торбичките под очите

Тъмните кръгове автоматично правят и най-красивите очи да изглеждат уморени и изтощени, което от своя страна не подобрява имиджа ви. Вместо скъпи лепенки ви съветваме да опитате по-бюджетно средство за премахване на торбичките под очите: хладен компрес от пакетчета чай. Просто ги нанесете върху очите си за 10-15 минути и след това измийте със студена вода. Няма да остане и следа от подпухналостта!

7. Премахване на мазни петна

Навлажнете мазното петно ​​върху тъканта със силно сварен черен чай, след което изперете както обикновено, пише Ivona. Това ще ви помогне по-лесно да се справите с петното.

8. Грижа за косата

Черният чай може да се използва като естествен продукт за грижа за косата. Изплакнете косата си със сварен и охладен чай, за да придадете блясък и да заздравите корените.

9. Освежител за хладилник

Оставете 2-3 пакетчета пресен чай в хладилника: те ще абсорбират неприятните миризми и вместо това ще придадат деликатен аромат на чай. Не забравяйте да сменяте пакетчетата чай веднъж седмично.

Като включите тези необичайни начини в ежедневието си, вие не само ще можете да спестите пари, но и ще откриете много полезни приложения на обикновения чай.

Превод: GlasNews.bg

Срещу настинка: как да си направите чай за укрепване на имунната система

Учени твърдят, че 2 чаши чай на ден помагат за подобряване на здравето

Какъв чай да пием при кашлица - 10 най-ефективни варианта

Вижте бъдещето си в чаша чай

Дългосрочно проучване разкрива защо пиещите зелен чай живеят по-дълго

Бързо заспиване с обикновен чай, ето от какво