Служителите на кубинския Национален зоопарк в Хавана обявиха раждането на четири бенгалски тигърчета за първи път от 20 години.

Освен тази сам по себе си радостна вест, сред  малките неочаквано се появило бебе с редкия бял цвят. То е женско и е кръстено Янек. Бебетата са родени в средата на март, а техните родители се казват  Фиона и Гарфийлд.

Едва наскоро обаче малките котки са започнали да излизат във вътрешния двор и да се възползват от малък басейн, за да се освежат. 

"Много се радваме, че в Куба се роди бял тигър, това се случва за първи път", казва Анхел Кордеро, отговарящ за грижите полагани за тигърчетата.
Изключително редките бели тигри дължат появата си на естествена генетична мутация на бенгалския тигър, предава Дарикнюз. Хиляди животни от този подвид някога са бродили из горите на Бангладеш, Индия и Непал.

Днес броят им е намалял драстично, а основна заплаха за оцеляването им са бракониерството и обезлесяването.

"Всички раждания в зоологическата градина са важни, но все пак отдаваме по-голямо значение на появата на животни от застрашени видове, защото знаем, че помагаме те да не изчезнат от света", споделя Кордеро, и допълва:

"Куба е малка страна с ограничени ресурси, така че сме щастливи да участваме във всичко, което е добро за планетата".

Необичаен крадец от горско стопанство. Мече сви чувал с храна СНИМКИ