Малък английски бар в Кингсбридж предизвика разнообразни реакции, след като обяви, че ще обслужва само редовните си клиенти, което изключва сезонните туристи.

„Кралят на Прусия“ попадна под голямо внимание, след като граждани започнаха да споделят снимки в мрежата на табелата, с която собствениците предупреждават за необичайното правило.

„Само за местни. Заради рестрикциите на Борис ( Б.Джонсън, британският премиер)! Той направи нашия пъб по-малък!“, се чете изписано с тебишир на черната дъска, визирайките мерките срещу коронавируса.

Това признание за местните пиячи обаче възмущава много хора, които решават да "накажат" с оценка от едва една звезда барчето в услугата на Гугъл за места.

Интересът към необичайното решение, както и множеството негативни реакции идва, след като лекар качва снимка на обявлението в Туитър с коментар, че за него това е неприветливо.

Редовните клиенти обаче не оставят това така и след серия от техни реакции докторът сваля снимката.

Междувременно собствениците на заведението Сара и Тим Нюман защитават тази своя политика. Те разказват, че за тях редовните клиенти са по-ценни, за разлика от туристите, които идват за кратко. За това са решили да запазят място именно за местните.

Според Сара, проблемът идва от това, че снимката е заснета когато дъждът е изтрил част от надписа, в който е обяснено колко малък всъщност е бара.

Идеята за табела, която да предупреждава и ограничава посетителите, идва във времето около първия локдаун в страната. Тогава служителите били принудени да обясняват на клиентите, че просто не може да се поберат повече посетители.

„Знам, че другите бизнеси в града разчитат на туристическия поток, но ние не сме от тези“, допълва Сара. „Ние сме малък пъб, достатъчно са ни редовните гости, те са тук целогодишно“, продължава разказа си тя.

Първоначално текстът на табелата е бил много по-вежлив, но това не е довело до нужния ефект. Затова подходът е променен и видимо от обществения интерес има по-добър резултат.

За Сара това не е акт на неприветливост, а по-скоро наложителна мярка, защото ако приемат всички желаещи да се насладят на обстановката в "Краля на Прусия" регламентите на правителството ще бъдат нарушени.

Превод: GlasNews.bg