Българските димни курорти се радват на доста засилен интерес, особено от чужденци. Пампорово, Банско и Боровец буквално преливат от хора, а за да се качиш на ски пистите се изисква доста чакане.

По-голямата част от чакащите са чужденци, пише TrafficNews.

„От 30 минути чакам на опашката за пистата в Пампорово. Зад мен и пред мен чувам англоговорящи хора. В компании са от 5-10 човека и определено се срещат доста повече чужденци отколкото българи. Има французи, италианци, англичани, които са с малки деца или са групи от приятели”, разказаха наши източници.

Ски сезонът започва! Пампорово отваря пистите, в Банско снежната покривка гони метър

Удоволствието да се качиш на лифтовете за Снежанка и Студенец също отнема доста време. Пистите са пълни, а снежната покривка е доста добре обработена. Чужденците предпочитат да дойдат в България заради ниските цени, които се предлагат.

„Хотелът ни е пълен с хора. Съседните хотели също са пълни, толкова хора не сме виждали от години, а почти от 10 зими не сме пропускали да дойдем на Пампорово. Трябваше да запазим места за нощувки поне 2 месеца по-рано от датата на пристигане, иначе задачата да си намериш места в момента ще е доста трудна”, разказаха още те.

Вече са възстановени чартърните полети от Великобритания и Република Ирландия. Туристи има и от съседните ни Гърция, Северна Македония, Турция и Румъния и изглежда Covid-19 пандемията никак не плаши любителите на зимните спортове.