Апетитна храна, зашеметяващи гледки, райско време и култура, която може да откриете на всяка стъпка. Това изречение далеч не изчерпва всички красоти, които може да откриете в Италия.

Оказва се, че дестинация в страната е избрана и за “най-гостоприемното” място на света. Става въпрос за градчето Polignano a Mare, което се оказа първенец по този критерий в класация на една от най-големите платформи за настаняване, пише “Метро”.

Това е най-компактната преносима къща! Побира се в багажника на кола ВИДЕО

Градът се намира на Адриатическото крайбрежие на Италия. Като сред туристите е известен със зашеметяващото си разположение – на върха на стръмна скала, както и заради красивите си плажове.

Сред другите му предимства в битката за сърцата на туристите вече е гостоприемството на местния туристически бранш.

По този критерий на второ място се нарежда град Hualien, намиращ се на източното крайбрежие на Тайван. Той е известен с нощните си пазари и природа, свалеща се с дива красота.

Круиз по Нил и разходка из Египет през погледа на наш журналист

Сан Себастиан в северна Испания  се нарежда на трета позиция в класацията. Това е спокоен град, разположен на красиви плажове. Из улиците му туристите може да се насладят и на ресторанти, получили признанието на  “Мишлен”.

Германският град Дрезден се нарежда на следващата позиция, след като вече бе обявен и за една от най-добрите дестинации за 2023 г.

В друга класация са подредени и най-приветливите региони, които туристите да посетят. Сред тях се нареждат: Ла Риоха в Испания, Коунтри Даун в Северна Ирландия е на четвърта позиция, а списъка завършва дестинация в САЩ – Северна Дакота.

Превод: GlasNews.bg

Необичайно полярно сияние се появи над Норвегия. Причината остава загадка СНИМКИ