Мегаполиси, огромни реки, езера и красиви планини. На огромната територия на САЩ, разположена между два океана, има какво да се види.

Един от вариантите да обиколите страната и да разгледате нейните природни забележителности е да изберете пътуването с влак. То крие и неочаквани предимства.

Например, не трябва да се притеснявате, че ще изпуснете прикачването си на летището. Или че няма къде да спите. На борда на влака може да разполагате с комфорта на цяло купе, а леглото ви да бъде оправяно от персонала.

За любителите на фотографията и споделените кадри в социалните мрежи има и друго ключово предимство. Повечето влакове пътуват със скорост, която позволява направата на красиви кадри или спокойно разглеждане.  

7 невероятни дестинации, до които има път само по вода СНИМКИ

Оказва се, че записването за някои от пътуванията за 2023 година вече е започнало. Като специалисти отчитат, че  курсовете по дългите дестинации се радват на засилен интерес, пише “Дейли Мейл”.

Но какви са маршрутите и колко би струвало подобно удоволствие?

Път 66 е идеален, ако искате да усетите най-емблематичното пътешествие на Америка, но не искате да шофирате. Пътуването ще отнеме 13 нощувки, а композицията се движи от Чикаго до Лос Анджелис. Влаковете спират на известни места на маршрута като Сейнт Луис, Албакърки и Гранд Каньон.

Турът започва и завършва с две нощувки в хотели и включва комбинация от настаняване в града  и преспиване в нощни влакове по пътя.

Всички резервации и маршрути са включени в пакета. А като екстра се предлага пътуване с за трамвая до върха на Gateway Arch в Сейнт Луис, ретро железопътната линия Гранд Каньон и обиколка „домовете на звездите“ в Лос Анджелис. Цената  на пакета започва 2449 британски паунда.  Туристи без група също могат да се включат.
 

Ще нарежат ли за скрап най-големия круизен кораб в света? СНИМКИ

Пътуване се извършва с влакове като Coast Starlight, който преминава по тихоокеанско крайбрежие между Лос Анджелис и Сиатъл.
 
Или California Zephyr, който пресича цялата страна между Чикаго и Сан Франциско. Друг композиция е Maple Leaf, който се движи от Ню Йорк до Торонто.

Rocky Mountaineer от Денвър до Юта – територия, която някога е била дом на динозаври, от които има следи и до днес. В тези земи ще може да видите и  мистериозни скални образувания в Националния парк Arches.
 
Пред пътешествениците има и друти варианти. Например пътуване само по част от маршрута, както и различни типове настаняване. Като например такова с друти пътници или в самостоятелно купе.

Идеалната екопътека за есенна разходка в Родопите СНИМКИ

„За двудневно пътуване с California Zephyr, например, бихте платили от 129 до 770 паунда. Като цената варира от начина на настаняване при пътуването.

 Друг от предлаганите турове е десетдневна обиколка от Нова Англия до Белите планини. Които предлагат една от най-красивите гледки в САЩ. То е на цена от близо 2400 паунда и е планирано чак за следващата есен.

Но най-епичния маршрут, който може да си подари пътешественика, е е 14-дневно пътуване от Западния до Източния бряг на страната. Нощувка в купе,с включени обиколки  във Вашингтон, Лас Вегас и други започва на цена от 3800 паунда.

Пред туристите, разбира се, остава друг наболял проблем. Да стигнат до САЩ и да отделят средства и време за подобно грандиозно пътуване.