По традиция днес се боядисват яйцата за Великден. Глория и Златка Димитрова спазиха този обичай.

Поп фолк певицата Глория вече е боядисала яйцата за Великден. Тя е заложила на стандартна техника на боядисване на великденските яйца, става ясно от снимка, публикувана в профилите й в социалните мрежи Инстаграм и Фейсбук.

"Направени с любов!", написа примата на фолка към снимката, на която виждаме лъскавите великденски яйца, които са поставени в стъклен панер.

Малко преди да покаже боядисаните яйца, певицата сподели фото от храма на Преподобна Стойна в Златолист. Любопитно е описанието, което Глория е написала към снимката си.

"Защо вярата лекува?! Когато вярваме или когато се молим, ние се свързваме с една неизчерпаема, зряла, вътрешна сила. Ако отделяме около 5 минути на ден за молитва или позитивна креативна визуализция, което е половин процент от времето, през което сме будни, можем да се радваме на свят пълен с чудеса. Защото истинското величие е смирено, а искрящото здраве черпи сили най-вече от хармонията", пише поп фолк певицата към снимката си, на която позира на въжената люлка, завързана на Вековно дърво в двора на църквата "Свети Георги".

Светли Великденски празници пожела Глория на почитателите си, които не пропуснаха да отбележат, че любимата им певица изглежда зашеметяващо.

Време е за боядисване на яйцата! Грабвайте каркаде, зеле и коприва

Плейметката Златка Димитрова се събуди рано на Велики четвъртък, за да разкаже в национален ефир как се подготвя за Великден.

"Този празник го свързаме с хубавите семейни моменти. Ние сме станали от много рано сутринта, за да боядисаме част от яйцата", каза Златка Димитрова в ефира на "На кафе".

Неотлъчно до Злати беше и порастналият й син - Миро, който сподели, че не му се занимава да боядисва яйца.

"В нищо няма да помагам", каза още 6-годишният Миро.

Черната Златка сподели, че винаги боядисват великденските яйца в стандартни цветове.

"Предпочитаме традиционното боядисване на яйца. Агнешкото ще бъде неизменна част от трапезата ни. Майка ми е много добър кулинар и тя ще го приготви. Тя от много малка ме научи да готвя и да бъда домакиня. Майка ми е прекрасен човек", каза плеймейтката.

Златка Димитрова показа домашно изпечен козунак, а панелистите на Гала останаха впечатлени: "Тръгваме към Бургас!", каза актьорът Дарин Ангелов.

Защита от скръб и неприятности. Какво е четвъртъчна сол и как да я приготвим