Обиди и ярост - Гринго сипе жупел срещу медиите.

През изминалите дни бе разпространена информация, която гласи, че органите на реда издирват сина на небезизвестната певица Софи Маринова. Лоренцо бил търсен под дърво и камък - следа от него обаче нямало. Твърди се, че Лоренцо е издиран заради твърденията на 21-годишния арестант Иван С. Въпросният бе спипан да прекарва група бежанци край Русокастро.

Пред разследващите, Иван твърдял, че синът на Софи Маринова го взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то и закарал до Дебелт. На входа на селото, колата е спряна от патрулен автомобил и имената на двамата са записани в списъка на проверявани лица.

Иван С. твърди, че Лоренцо го оставил в Дебелт, дал му ключовете за джип „Сузуки Витара“, който бил с пълен резервоар и GPS точка, от която да вземе бежанците, както и указания за обратното връщане до София. Иван не бил предупреден, че вече има нов пункт за проверка край Русокастро, където е станал лесна плячка на граничните служители. Той обявил пред разследващите, че ще разкаже всичко, защото бил ядосан.

Полицията издирва Лоренцо на Софи Маринова заради трафик на бежанци

Бургаска медия твърди, че от МВР са предприели мерки незабавно да разпитат Лоренцо, но той не бил открит на постоянния си адрес. А това, че младият певец е обявен за общодържавно издирване от районното управление в Етрополе е потвърдено от говорителя на МВР Бургас Цветелина Рандева, категорични са от "България Днес".

След Лоренцо, и името на Тодор Давидов - Гринго бе забъркано в скандала. За него плъзна информация, че е част от могъща престъпна схема, ръководена от сирийци в Турция, която превежда мигранти до Германия. Появиха се данни, че се води разследване срещу Гринго, което било в начална фаза.

"Според данните от течащото разследване мъжът на Софи Маринова прибира по 2500 евро от всеки мигрант за да го преведе през страната и през сръбската граница в района на Стрезимировци. Гринго не участва физически в трафика на бежанци, а наема закъсали роми, включително от Етрополе родния град на Софи Маринова, които товарят бежанците в микробуси и джипове в района около Малко Търново" - тази информация се посочва на сайта на медия. 

Всички тези писаници обаче може да се окажат лъжа. Пиарът на Софи Маринова каза за GlasNews.bg, че разбират за този случай от медиите. "Това за първи път го чуваме", са точните му думи. И още - "Да си пишат каквото искат, ние сме на друга вална и хич не ни е до тези простотии!", каза той.

Гринго също не остана длъжен и в своя личен акаунт в социалната мрежа публикува видео, адресирано до медиите. Във видеото той заявява, че информационните агенции разпространяват информация, която не отговаря на истината.

"Тези наши журналисти не спряха да пишат глупости, не само за мен, а за хиляди хора. Сутрин ставаш и четеш, че са те направили килър. Толкова ли съм им интересен на тях? Защо се занимавате с мен, аз съм обикновен гражданин! Какви са тези глупости, които пишат? Онзи ден са писали за Гринго, а сега за мен", казва Гринго във видеото.

Яростно, с доза обиди и различни квалификации, Гринго съвсем не пожали медиите у нас. 

"Вие няма ли да изкарате една истинска новина?", пита той и допълва: "Хората сигурно изобщо не искат да чуват за мен, защо ги занимавате с вашите лъжи. Бил съм трафикант, затворник... Еми затворник всеки може да е - никой не е застрахован. Свързат ме с хора, които не ги знам и изобщо не съм ги виждал!"

"Долни кучета", така Гринго нарече част от медиите в България. Във видеото казва още, че като излизал на улицата хората го гледали все едно е един от най-големите мафиоти. "Спирайте се!", яростно заключи Гринго, който се обърна и към хората с думите да не вярват на информационните агенции.

Междувременно синчето на Софка също отрече появилата се информация. В своя профил в Инстаграм той написа, че това е лъжа, видя GlasNews.bg. 

"Да ви кажа само, понеже ме побъркахте, никой не ме издирва. Не мога да повярвам, че има хора, които вярват!", пише Лоренцо до последователите си.