Почина бащата на ромската изпълнителка Софи Маринова, това научи GlasNews.bg от свои източници.

Марин Тутов е починал на 77-годишна възраст. Бащата на Софи ще бъде погребан утре, 10 септември, в новия гробищен парк в град Етрополе.

С мъка на сърцето Софи Маринова съобщи тъжната вест и в профилите си в социалните мрежи Инстаграм и Фейсбук.

"Почивай в мир, татко! И нека те пазят ангелите. Твоята Софи", написа гласовитата изпълнителка.

Софи Маринова сподели и снимка, на която баща й Марин позира с електрическа китара. Под фотото веднага заваляха съболезнования от близки, приятели и почитатели.

Галена, Джена, Преслава, Джордан и DJ Дамян са само малка част от популярните имена в музикалния бранш, които изразиха съболезнованията си по повод смъртта на бащата на Маринова.

Лоренцо, синът на Софи Маринова, препубликува снимката на дядо си и написа: "Живей вечно в Царството Небесно. Амин".

Ромската перла никога не е крила произхода си и винаги е демонстрирала близост с голямата си фамилия.

През 2020 година Софи за първи път снима майка си и баща си Марин в клип към своя песен - "Кифла фафла". Видеото показва веселото ежедневие на семейството на Маринова, нейната майка Мара приготвя закуска, пият кафе, оркестърът свири, а Софи се качва на екзотичен американски кадилак и отпрашва към съдбата си да бъде звезда. Тогава изпълнителката призна: "Записах най-милия дует в живота си с моята майчица. Правила съм много песни, снимала съм много клипове, но никога не съм била толкова щастлива и емоционална на мой проект. Тази песен ще остане в сърцето ми завинаги, защото вътре пея с моята майка, а баща ми участва във видеото".

Родителите на Софи Маринова се снимат и в клип към сингъла "Куба Либре" на Устата. Във видеото Марин се е издокарал като застарял кубински плейбой с естествен загар, а майката Мара, от която Софи е наследила таланта да пее, е с ярки дрехи, червени ботуши, чалма, огромни обеци и гигантска пура.

"За един живот, живян достойно, за един човек прекрасен и обичан, за едно сърце голямо, всеотдайно - никога забрава няма! Обичаме те! Почивай в мир!", пише на некролога на Марин.

Лоренцо на Софи Маринова се сгоди ВИДЕО

Заради личната трагедия, Софи Маринова отмени част от предстоящите си изяви по клубове и ресторанти. Тази вечер тя трябваше да гостува в Равда и Слънчев бряг. Към този момент не е известно кога певицата ще възобнови участията си. 

Екипът на GlasNews.bg изказва съболезнования към семейството и близките на Марин.