Абитуриенти решиха да поканят своя класен ръководител на бала си, но нещата завършиха по неочакван и тъжен начин. Случката се разиграла пред Професионалната гимназия по туризъм и хотелиерство в Сливен, а за нея разказва свидетел на станалото.

Дванадесетокласниците не спестили усилията си, подготвяйки се сериозно за събитието. Поканили гайдар, купили фойерверки, приготвили балони и подаръци. Те се събрали пред школото, чакайки своята класна, но тя не излизала от сградата. Не помагали и специалните подканвания, които връстници на младежите отправили към нея.

Цял карловски клас абитуриенти скъсан на матура! Учителят ли е виновен?

Тийнейджърите не се отказвали, но в крайна сметка усилията им били попарени.  Преподавателката излязла пред тях, но им заявила: "Не правете циркове, а влизайте в час". Това станало пред всички, които се били събрали, за да наблюдават вълнуващата покана.

Иван Иванов - мъжът, който споделя за историята, нескрито изразява възмушението си от поведението на учителката, която преподавала по БЕЛ. Той не спестява критиките си заявявайки, че класната е "злепоставила" своите ученици.

"Най-накрая гледката беше просто едни отчаяни и потънали в срам и тъжни емоции ученици - след отказването на учителката им да присъства на бала им, който е един път в живота и остава спомен, който за тези ученици ще е различен", допълва Иванов.

Абитуриенти от Пазарджик с невероятна покана за бала към своята класна ВИДЕО

Ситуацията буди вълна от реакции в мрежата. Много сливналии съчувстват на младежите, чиито усилия не се увенчали с успех. Някои от гражданите критикуват и тяхната класна, която не се е отзовала на поканата на възпитаниците си. Не липсват и хора, които отбелязват, че в разказа има някои "бели петна", а за решението на учителката е възможно да има и друга причина.

Някои предполагат, че може би не е искала поканата да е отправена толкова публично.

Много абитуриенти избират тържествен начин, с който да отправят покана към любимите си класни. Като събитията радват ученици,родители и учители, но за съжаление историята от Сливен не завършва така, поне към момента.  А разказвачът на историята отправя и послание към посърналите младежи:

"Деца, макар че не ви познавам и не знам дали сте в тази група, не се отчайвайте, животът е пред вас и тепърва ви предстои най-хубавото! С вас сме!"

Вижте целия разказ на Иван Иванов, публикуван без намеса:

"Днес на обяд, в рамките на 11:50-12:00 ч., в двора на трите гимназии (ТОХ, Езикова, ПМГ) случайно станах свидетел на една много невиждана и драматизирана случка, която първоначално беше много вълнуваща и най-вероятно дългоочаквана за едни ученици от ПГХТ, които нагледно бяха от 12 клас.

На учениците им предстои абитуриентски бал и бяха решили да поканят класния си ръководител на бала (впоследствие, който разбрах, че е учител по БЕЛ). Както обикновено правят повечето завършващи ученици по това време на годината.

Само стоях и гледах, как децата чакаха и се подготвяха с тяхната доста мащабна и организирана подготовка, бих казал,  момента на истината, а именно - госпожата им да излезе изненадана и развълнувана. Както обикновено един учител би реагирал. Но, уви, не са попаднали на читав класен ръководител.

Чакаха, чакаха децата, учителят им с нетърпение да излезе и да види цялата тази подготовка, за която се бяха постарали, държейки фойерверки, балони, подготвили цяла кошница с подаръци, дори видях, че бяха извикали човек с гайда,  имайки впредвид, че класната им харесва този тип жанр.

След всичко това, след викане и подканване от страна на други ученици от гимназията, просто учителката да излезе, да ги види, тя седеше в сградата на училището, правейки се, че отвън нищо не се случва.

Най-накрая се реши да излезе, но като излезе каза просто това: "Не правете циркове, а влизайте в час...". Точно това не ми го побира акъла тази жена, и майка най-вероятно, как има това сърце да постъпи така със учениците си, как можа да ги злепостави по този начин пред толкова народ, събрал се да гледа вълнуващото събитие за тях.

Най-накрая гледката беше просто едни отчаяни и потънали в срам и тъжни емоции  ученици -  след отказването на учителката им да присъства на бала им, който е един път в живота и остава спомен, който за тези ученици ще е различен...

Обръщам се към въпросните участници:  Деца, макар че не ви познавам и не знам дали сте в тази група, не се отчайвайте, животът е пред вас и тепърва ви предстои най хубавото, с вас сме!

НЕКА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ГИ ПОДКРЕПИ!"