Учителската професия е призвание, което отваря за децата тайните на знанието. Жена разказа за една българска учителка, която е успяла да пробуди интереса на учениците си към четенето. Във времена, в които вниманието на подрастващите, а и не само, често може да бъде "завладяно" от бързото дигинално съдържание. За будителската дейност разказва Жени Генова.

Йорданка Добрева, която преподава по БЕЛ в сливенското ОУ "Димитър Петров", редовно води своите третокласници в местната библиотека. Там малчуганите връщат книгите, взети за прочит, и си избират нови заглавия.

"Цяло удоволствие е да наблюдаваме тези будни, интелигентни деца, с искрящи пламъчета в очите, как с нетърпение разлистват и избират своите книги. Колко разностранни интереси и предпочитания имат!", пише Жени Генова.

Тя допълва, че учениците споделят впечатленията си от прочетеното и в училище. А после с нетърпение чакат новото си посещение в библиотеката.

"За една учителка, която събуди любов към книгите и накара децата да четат. Да си учител е призвание и малцина са тези, които наистина горят в своята работа", коментира Генова.

"Не е толкова трудно, нали?! Иска се само желание и любов! Децата са умни и прекрасни! Само трябва някой /ние всички!/ да ги насочва в правилната посока!", допълва тя.

Вижте цялата публикация, споделена от Жени Генова.:

За една учителка, която събуди любов към книгите и накара децата да четат. Да си учител е призвание и малцина са тези, които наистина горят в своята работа Защото учителстването не е само в училище, а е дейност, която се проявява във всички сфери на работата с децата.

Искам да споделя за една учителка, която притежава това призвание, а нейната мисия е да събуди в децата любов към книгите и четенето и те с нетърпение да очакват деня, в който ще посетят библиотеката.

Тийнейджърка с книга възхити столичани. Прецедент ли е? СНИМКА

Всеки месец тя води целия клас в Регионална библиотека "Сава Доброплодни", за да върнат прочетените книжки и да си изберат нови. Цяло удоволствие е да наблюдаваме тези будни, интелигентни деца, с искрящи пламъчета в очите, как с нетърпение разлистват и избират своите книги. Колко разностранни интереси и предпочитания имат!

От колко много неща се интересуват и вълнуват! А после както разбрахме и споделят своите впечатления в класа. За това, разбира се, заслуга имат както родителите, така и главно учителката, която с много любов ги насочва и мотивира. Децата са доволни, очите им греят, раничките им са пълни с книги, които нямат търпение да прочетат. Мисията е изпълнена!

Не е толкова трудно, нали?! Иска се само желание и любов! Децата са умни и прекрасни! Само трябва някой /ние всички!/ да ги насочва в правилната посока! Прекрасната учителка е г-жа Йорданка Добрева, а щастливите деца са от 3-в клас на IV ОУ "Димитър Петров" - гр.Сливен. Надявам се да има повече такива учители!

Абитуриенти с вълнуваща покана към класната си за бала, но тя ги попари