Пазим ли средата, в която живеем? Дори там, където отиваме, за да задоволим свои потребности и да си прекараме добре. На тези въпроси ни навяма публикация, която срещаме във Facebook. Гражданин разпространява кадри, на които се виждат "произведенията" на неизвестни автори. Грозно нашарени са се оказали стените на санитарно помещение в плевески търговски център. "Не, това не са американски квартали с висока степен на престъпност като "Бруклин" и "Бронкс", коментира авторът на кадрите.

"Koмпетентните органи вече са уведомени за тези вандалски прояви, но е редно да се запитаме и самите ние: толкова ли е мащабна вече липсата на всякаква морална стойност у подрастващите? Тъжно и жалко е. Лично аз понякога наистина оставам безмълвен пред огромната вселенска пустота, която тлее в днешно време в нечии глави", пише мъжът.

"Станали сме брутални в собствения си град, в собствената си държава... Средата, в която живеем, зависи от всеки един от нас. Щом една тоалетна не можем да опазим, какво очакваме за нещо повече? Въпросът опира до морал, възпитание и обществена отговорност. И да, тази отговорност е наша, като общество, родители, граждани и личности", смята той.

Сигналът му провокира вълна от разнопосочни реакции. За едни граждани в ситуацията няма нищо необичайно. Подобни драсканици има навсякъде и не са нищо особено, считат едни. Други хори обаче са на мнение, че подобно поведение е недопустимо. Вижте повече от мненията на плевенчани:

"Не разбирам кое Ви шокира? Ходил ли сте скоро в София?", пише Христина Б.

"Ама като хванат да им плеснат 30 дена обществено полезен труд и да чистят улиците, да видят лесно ли е", отбелязва Петя Н.

"Неграмотно и безвкусно. Само да не си мислят ,че са направили изкуство. Графитите са едно, неграмотните и грозни надписи са нещо различно. Надявам се тези бездарници да бъдат намерени и някой да им подари речник. Но първо препарат за почистване, че е голяма свинщина", коментира Адриана Н.

"Всичко е до възпитанието! Не нови тоалетни да направят, не нови пейки и кошчета, каквото и да се направи в тази държава трябва да се пази. А като няма кой да пази, всичко е безсмислено!", пише Борислава Й.

Вижте и оригиналната публикация на Георги С.:

"Не, това не са американски квартали с висока степен на престъпност като "Бруклин" и "Бронкс". Това са санитарните помещения на "Панорама" мол Плевен.

Koмпетентните органи вече са уведомени за тези вандалски прояви, но е редно да се запитаме и самите ние: толкова ли е мащабна вече липсата на всякаква морална стойност у подрастващите? Тъжно и жалко е. Лично аз понякога наистина оставам безмълвен пред огромната вселенска пустота, която тлее в днешно време в нечии глави.

Станали сме брутални в собствения си град, в собствената си държава... Средата, в която живеем, зависи от всеки един от нас. Щом една тоалетна не можем да опазим, какво очакваме за нещо повече? Въпросът опира до морал, възпитание и обществена отговорност. И да, тази отговорност е наша, като общество, родители, граждани и личности".