Защо Окръжна прокуратура в Бургас и прокурорите от Териториалното отделение отказват да предприемат действия срещу бизнесмена Венелин Ташев въпреки нарушенията на плаж "Робинзон"?

В разследване на Тина Ивайлова и GlasNews ви разкрихме за незаконно излетия бетон върху иначе красивия до преди години плаж.

Според собственика на комплекса на плажа - бизнесменът и общински съветник Венелин Ташев, застрояването от негова страна не е имало, а така е закупен имота. Местни жители и кадри, направени през годините, казват точно обратното.

Разследване на GlasNews: Как изглежда сега един от най-красивите плажове по българското Черноморие

Припомняме, че именно след нашите разследвания Апелативната прокуратура в Бургас се самосезира и нареди да бъде извършена проверка.

Прокуратурата извършва проверка за незаконно строителство на плаж Робинзон!

От поставление изпратено до медията ни разбираме, че все пак Окръжна прокуратура отказва да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер.

GlasNews обаче научи, че РДНСК и Община Несебър са потвърдили за нарушенията, които ви представихме, а освен това институциите са открили нови такива и то не само свързани с излетия бетон. За което сезирахме Апелативна прокуратура.

Така възникват нови въпроси. Защо Окръжна прокуратура отказва да образува наказателно производство срещу Венелин Ташев, има ли причина да не искат да го правят?

Какви точно са нарушенията и какви мерки ще предприеме Апелативна прокуратура, ще ви покажем в продължението по темата с Тина Ивайлова, което ще бъде съвсем скоро.

Очаквайте подробности!