За пореден ден жители на пловдивското село Цалапица излязоха на протест, след жестокото убийство на Димитър Малинов. Исканията отново са за доживотен затвор за убиеца Рангел Бизюрев и справедлива присъда за близнаците Валентин и Борислав. От днес протестът вече става национален, предава TrafficNews.

В шествието в селото се включиха и фенове на футболния Ботев. Жителите отново обсадиха къщата на близнаците Валентин и Борислав, макар да се знае, че към момента тя е необитаема. Веднага след това протестиращите отново се отправиха към магистралата, но се спряха в края на селото, защото подстъпите до аутобана са затворени от полицията.

Хората винят за убийството бездействието на полицията в Пловдив и Стамболийски, а протестите доведоха до отсраняването на шефовете на дирекциите в двата града.

лапица коментират, че ще се борят до край за справедливост и протестите няма да спрат. Всички присъстващи искат двамата близнаци да бъдат обвинени като съучастници, а не помагачи защото за тях това е съучастие в убийството.

По-рано днес Димитър Малинов беше погребан. Близки, роднини, приятели и познати бяха на поклонението, което се проведе в 10 часа в ритуалната зала на гробищния парк в Стамболийски.

Припомняме, че полицията все още издирва Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството. 

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше открито заровено под строителни отпадъци на около 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и предполагаемият убиец се познавали от години. Преди време обаче отношенията им се влошили, а проблемът между тях бил финансов.