Черната статистика за катастрофите в страната сочи, че за последната година са загинали 525 души.

Данните бяха разпространени от органите на МВР, но явно не стряскат водачите, решили, че са способни сами да определят правилата за движение на пътя. Подобна е следващата случка, която завършва без последствия - поради наличието на щастлив шанс.

Шофьор с бус изпреварва на непрекъсната линия, забраняваща тази маневра, някъде във Великотърновско. Ситуацията е заснета на видео от друг участник в движението. Колоната от товарен автомобил и коли бива изпреварена на прав участък.

"После защо ставали катастрофите, като има такива. Ако човекът е в групата да се замисли, стигнахме на едно в Павликени. Само с разликата, че застраши много човешки живота с това негово действие", пише Красимир Д.

 Мъжът споделя за ситуацията в мрежата, където случката предизвиква разнопосочни реакции. Оказва се, че въпреки извършеното нарушение, което е в разрез с правилата на Закона за движение по пътищата, много граждани оправдават решението на шофьора на буса.

Тежка катастрофа край Перник! Младо момче загина* Зловещи СНИМКИ

"Нищо рисково нямаше", твърди Георги С. "Ако се движите като на погребение и отсреща няма коли, не виждам нищо лошо да изпревари човекът", добавя Златин Й.

"Колко от тия коли, дето изпреварват, видяхте катастрофирали? Мамините дечица, тамън взели книжки, най-вече ги правят", смята Никола Б.

На противоположна позиция са много други водачи, които виждат сериозна опасност в поведението на водача. Някои призовават и клипа да бъде предоставен на МВР.

Диана Русинова за ужасната катастрофа, при която пиян баща уби дъщеричката си СНИМКИ

"Гледам, че младежи не виждат проблем, а карат скъпи и мощни коли. Дано не се налага и някой друг да страда", пише Даниела К.

"Ако мястото не е рисково, защо линията е непрекъсната? Щом контролните органи са решили, че там изпреварването е рисково сме длъжни всички да се съобразяваме с това. Иначе ще продължаваме всеки ден да погребваме двадесетгодишни деца", добавя Светослав С.

Подобни опасни изпреварваняия далеч не са прецедент. Само преди няколко седмици Ви разказахме за младия мъж, който спретна инфарктна маневра на пътя Хасково - Пловдив. Тогава катастрофата се размина за секунди. Впоследствие водачът бе установен и наказан.

Пловдивско БМВ замалко да предизвика челна катастрофа ВИДЕО

Арестуваха шофьора на БМВ-то, изпреварвал рисково. Кой е той?

Но колко други водачи остават незасечени? За това статистика няма. Но има друга - тази за пострадалите при инцидентите с онези, които нямат късмет. Тя е далеч по-обстойна и неумолима. Като сочи, че 8400 души са ранени в произшествията само за 2022 г.

Шофирайте внимателно!

Най-тежките пътни инциденти през годината