Ало бандата на Келеша, която беше заловена след акция на полицията, криела телефоните в тухли, а SIM картите в дистанционни. Това съобщи говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева. 

Димитър Серафимов по прякор Келеша е един от доайените на аломафията. Измамникът е от Левски, където има куп луксозни палати. Бяха задържани двама тартори, петима телефонисти и едно муле.

Левски се счита за меката на телефонните измамници и осъмна блокиран от униформени. Бяха щурмувани десет ромски палата.

След претърсвания в една от къщите на задържаните аломафиоти били намерени скрити телефони и SIM карти, с които се извършвали измамите. Мобилните устройства били напъхани в тухли, а картите били в дистанционни, съобщават от TrafficNews

Групата, която се състои от 8 души, е действала от 2018 година. Членовете й са звънели от Румъния основно на пенсионери и младежи, току-що навършили 18 години в София. Бандата е действала по схемата за съдействие на полицията. 

Жертвите били мамени, че трябва да дадат всички ценности и пари на мнимия полицай, за да се предотврати телефонна измама. Така мошениците пораждали страх и същевременно печелили доверието на хората в отсрещната 

По врене операцията на МВР в тайник в мазе били открити 35 златни пендара и монети. Били иззети и луксозни коли на уличените. 

Повдигнати са обвинения на всичките осем задържани от групата.

„Тези хора нямат нито един ден трудов и осигурителен стаж, въпреки това са демонстрирали добър начин на живот“, коментира прокурор Милева. Ръководителят на престъпната група също е установен. Всички задържани са с криминално минало, а през годините са били осъждани за различни престъпления, сред които кражби, измами и др.

При ало-измамниците са намерени още и осем луксозни автомобила. Прокуратурата пък е изчислила, че те са разполагали и с джобни пари на ден колкото една минимална пенсия. Ето защо, на всеки един от тях, в качеството му на физическо лице, му е наложена и данъчна ревизия.