ГЕРБ е незаобиколим фактор в политиката и ще бъде отново първа политическа сила. Това са нагласите на ГЕРБ-Пловдив на старта на предизобрната кампания. Днес най-разпознаваемите лица на партията под тепетата се събраха пред паметника на Стефан Стамболов, за да дадат начало на кампанията за парламентарните избори на 2 април. 

"В прекрасен пролетен ден, в понеделник, започваме начисто. ГЕРБ е амбициран да спечели изборите. Ние сме амбицирани в Пловдив да спечелим изборите. За нас ще бъде сериозен знак хората да ни гласуват доверие. Считаме, че ние го заслужаваме на база това, което сме извършили през последните години, както на национално ниво, така и в частност в Пловдив. Най-важното е, че ГЕРБ е сериозна и отговорна партия, която може да носи отговорност. Едни хора само с антиГЕРБ реторика изведнъж взеха властта и дойде момент, в който се чудиха какво да я правят с газа, цените, и с какви ли не проблеми. Във времена на несигурност ясно изпъкна тяхното неможене да правят политики в интерес на хората и държавата. ГЕРБ е партия, което не просто може да носи отговорност, но и да управлява, така че България да бъде едно добро и прогнозируемо място за всеки един гражданин, бизнесмен, инвеститор", посочи областният координатор на ГЕРБ Иван Тотев.

ой припомни как съвсем наскоро от партията поискаха оставката на кмета Здравко Димитров заради несправяне с проблемите на Пловдив и подчерта, че това е най-силният белег за волята на партията да управлява отговорно.

"Няма партия, която да прилича на ГЕРБ, когато трябва да се вземат спешни и кардинални решения. Ние поискахме оставката на кмета на втория по големина град в България, излъчен от листата на ГЕРБ. По-голям пример за носене на отговорност мисля, че в България никой не може да даде. Ние знам как да се управлява добре и можем да го правим. Надяваме се да участваме в правителство, което да върне България там, където ѝ е мястото - на европейския път. Да няма двоумение какви сме - леви ли сме, десни ли сме, защото ако махнем опаковката на омраза към ГЕРБ на нашите опоненти, не можем да кажеш даже какви са. Не можеш да разбереш две изречение от това, което бившия министър-председател Киро, говори", посочи Тотев. 

Екскметът каза, че е оптимист и очаква добър резултат на партията в Пловдив.

"Ще направим всичко възможно през този един месец да убедим пловдивчани защо трябва да получим този добър резултат в Пловдив. След изборите очаквам едно стабилно, ясно и проевропейско правителство, с активното участие на ГЕРБ", допълни Тотев. 

Той представи част от лицата в листата на ГЕРБ и посочи, че селекцията е съставена от хора, които са се доказали много на местно и национално ниво, както и че сред тях има знакови лица, които са наложили десетки важни политики. 

Радомир Чолаков, който беше председател на правната комисия в НС, и е втори в листата на 16 МИР в Пловдив също беше на откриването на кампанията и подчерта, че за 2 месеца и половина са приети 40 закона и над 60 решения.

"Последният парламент, в който ГЕРБ бе пълна политическа сила, показа колко силен може да е един парламент, доминиран от ГЕРБ. Толкова ефективен парламент не е имало никога. С това показахме, че можем да постигаме консенсуси, мнозинства и можем да реализираме добри законодателни инициативи. Нямаше важно решение, което да не бъде взето или от ГЕРБ, или със съдействието на нашата парламентарна група. Това още веднъж показа, че ГЕРБ е незаобиколимия фактор в българската политика. Хайде стига сме си правили експерименти, хайде стига вече анархия, стига инфлация, време е да възстановим стабилността в страната. Показахме, че можем - в 49-тия парламент ще го направим", посочи Чолаков и припомни резултатите на последните пет вота и посочи, че тенденцията за ГЕРБ е въздходяща и се очаква и на тези избори партията да бъде отново първенец.

Третата в листата на ГЕРБ Десислава Трифонова, която беше шеф на Българската агенция за инвестиции, пък наблегна, че е време икономиката на страната да бъде възстановена. 

"Последните данни показват, че сме загубили над 5 млрд. инвестиции от чужбина. При "лошия" модел Борисов през 2020 година имаме 3 млрд. отвън, след това през 2021 година имаме рязък спад на инвестициите и през 2022 години продължаваме да не успяваме да убедим хората отвън да ни вярват. Никой не желае да инвестира вече в България заради "добрите сили" от Промяната. Ще се стремим към възстановяване на инвестициите и незабавно пускане на еврофондовете, за да можем да възстановим икономическа България, да се преборим с инфлацията, трябва да успокоим икономиката и да започнем да я развиваме", посочи Трифонова. 

Ето и листата на ГЕРБ в 16-ти МИР в Пловдив:


1. Бойко Методиев Борисов
2. Радомир Петров Чолаков
3. Десислава Цветанчова Трифонова
4. Стефан Иванов Шилев
5. Спас Атанасов Шуманов
6. Валерия Тодорова Славова
7. Тони Танева Симидчиева
8. Валентин Николов Василев
9. Гошо Димитров Къчков
10. Боряна Георгиева Узунова
11. Таня Благоева Гешева
12. Николай Илиев Арабаджиев
13. Красимир Симеонов Тодоров
14. Петър Георгиев Троянов
15. Ангел Иванов Славов
16. Деян Вихров Захов
17. Илиян Желязков Лалев
18. Ели Георгиева Гатева
19. Георги Ангелов Юруков
20. Живка Радева Йовчева
21. Емил Георгиев Русинов
22. Даниела Асенова Митева
23. Адриана Димитрова Генчева
24. Златка Колева Кочева