Районна прокуратура – Пловдив се самосезира след излъчен репортаж по една от националните ни телевизии на тема: „Източвал ли е санаториумът в град Баня пари от НЗОК и НОИ“ (“Кашкавал и салам срещу фиктивен прием в болница“).

В него се твърди, че през миналата година с пари от осигуровките ни там са около 3500 души. Голям процент от въпросните пациенти обаче не били реали, твърдят бивши и настоящи служители.

Ръководството на санаториумът лекувало по документи основно персонала, а в замяна - на служителите са давали кашкавал и салам.

GlansNews.bg припомня, че шефка на санаториума в Баня в един от периодите на управление бе и д-р Яна Кашилска, която преди месец оглави най-голямото ДКЦ в Пловдив - Пето, в район Тракия. Тя е работила и към бившия Спортен диспансер в Града под тепетата.

Когато директорските права бяха в ръцете на г-жа Кашилска също не липсваха "мръсни игри". Преди години в медиите изплува информацията, че Яна Кашилска печели конкурс за директор на СБР-Баня през 2011 година, без да има необходимата квалификация. През 2014 година пък бивш служител подава сигнал до Изпълнителна агенция „Медицински одит” към здравното министерство. В сигнала се посочва, че в СБР-Баня по времето на управление на г-жа Яна Кашилска е имало записване на пациенти по клинична пътека срещу 20 лева, директно плащане „на ръка” на конкретен рехабилитатор, насочване на пациенти към частни кабинети. Направената проверка тогава по този сигнал гласи: „Представената информация в жалбата не отговаря на обективните факти и обстоятелства”.

Болница в Карловско лекувала фиктивно, а в замяна давала кашкавал и салам ВИДЕО