Има задържани за случая с откритите мъртви мигранти. Това е собственикът на камиона, който е подал сигнал, че возилото е откраднато. Мъжът е задържан в Бургас, съобщи „Телеграф“.

Издирват се още двама.

Трагедия край София! Близо 20 души се задушиха в камион СНИМКА

Двама души са настанени в реанимацията на “Света Анна”, двама в реанимацията на “Пирогов” и шест в реанимацията на ВМА. Двама в по-леко състояние са настанени в токсикологията на ВМА и още двама в токсикологията на “Пирогов”. Това каза в ефира на NOVA здравният министър Асен Меджидиев. 

За двамата, които са в шокова зала, и третият, който е в триажна зала, има опасност за живота. Това съобщи началникът на Спешното отделение на болница „Пирогов“ д-р Димитрова.

Общо 14 пострадали са настанени до момента. Други 10 души са открити в храстите в района. Те ще бъдат транспортирани в към няколко болници.

„В момента пострадалите се обработват. Чакаме още пострадали“, уточни д-р Димитрова.

„В тежко състояние са, не са се хранили, мокри и измръзнали. Страдали са от липса на кислород. Уточняваме какво е състоянието им“, добави д-р Димитрова.

„Бяха докарани преди 20-ина минути. Този, който е в триажна зала, е адекватен, но също е премръзнал и не контактува“, каза още тя.

Обновена: Сред загиналите в камиона мигранти има и дете, съобщи bTV. Други 5 деца са ранени. 

Разследването на смъртта на мигрантите ще бъде поето от Национална следствена служба (НСлС). Към мястото пътува и Борислав Сарафов, заместник на главния прокурор и директор на Националното следствие.

Очаквайте подробности!