Осъдиха на 5 години затвор шофьор, предизвикал катастрофа в Съединение. Той е осъден за това, че при управление на автомобил след употреба на алкохол, без шофьорска книжка и причиняване на катастрофа по непредпазливост е причинил на другиго четири телесни повреди, като деянието е извършено в пияно състояние и деецът е управлявал без необходимата правоспособност.

Районен съд-Пловдив му е наложил наказание от пет години „лишаване от свобода" при първоначален „общ" режим.

Инцидентът е станал на 9 октомври 2016 година в ранните сутрешни часове, подсъдимият  управлявал собствения си лек автомобил, марка „Алфа Ромео", в землището на Съединение. Пред него се движел мотокултиватор с прикачено ремарке, управляван от 64-годишен водач.  По делото е установено, че младият водач шофирал с несъобразена скорост – 92 км/ч и ударил в задната част селскостопанската машина.  След това лекият автомобил „Алфа Ромео" излязъл извън платното за движение и предната му част попаднала в крайпътен напоителен канал. Подсъдимият не излязъл от автомобила. Той заспал на волана, където го открили пристигналите на място служители на полицията.

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, според която 64-годишният водач на другото моторно превозно средство е получил четири средни телесни повреди – фрактури  на различни места по тялото, довели до постоянно разстройство на здравето, но не опасно за живота. Данните от тестването с техническо средство – „Дрегер", сочат, че подсъдимият е управлявал автомобила с 2,26 промила алкохол в кръвта. Той не притежавал и свидетелство за управление на моторно превозно средство. По делото е установено още, че малко преди инцидента, подсъдимият блъснал с автомобила си крайпътна спирка в село преди гр. Съединение, но продължил да управлява с превишена скорост, като свалил единия от двамата пътници, които се возели в колата, защото му направил многократни забележки да шофира по-внимателно.

До момента 28-годишният мъж е осъждан седем пъти за престъпления против собствеността, хулиганство, шофиране след употреба на алкохол и др.

Присъдата на Районен съд-Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.