Не искам да се гледа на МВР като на хрантутник на държавата. Атаките срещу МВР са послание към престъпниците и терористите. Атаките срещу МВР кара хората да се чувстват незащитени и да се саморазправят. Това заяви вътрешната министърка Румяна Бъчварова в кулоарите на парламента след депутатските питания.Тя обясни защо на пресконференцията си е извикала "Стига вече!". Това се отнасяло именно за атаките и нападките срещу МВР. Бъчварова защити служителите си, като каза, че те работили изключително мотивирано и постигали добри резултати.

Вътрешната министърка обясни, че даренията от чужди държави за МВР са нещо нормално, защото се работи с партньорски страни при обши условия и стандарти. Колкото до останалите дарения, тя е създала специален съвет и е разписала правила, за да се разглежда всеки случай.

Бъчварова обясни и защо преди Коледа е изтеглила закона за МВР. Причината била, че всички промени трябвало да залегнат в него и след като това се е случило, другата седмица ще го внесе отново в парламента.

Ива НИКОЛОВА