Организаторите на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open обявиха имената на първите двама играчи, които получават „уайлд кард“ за основната схема на състезанието, която започва на 1 февруари 2016 г. Това са втората ракета на България и национал за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов и първата на Турция Марсел Илхан.

Пловдивчанинът спечели 5 титли на единично в турнири от сериите „Фючърс“ през 2015 година и започна новия сезон като №290 в световната ранглиста. Миналата година Димитър игра в квалификациите на TEB BNP Paribas Istanbul Open в Истанбул.

"Благодаря на организаторите! Щастлив съм, че ще дебютирам в основната схема на турнир от АТР World Tour точно в България. Смятам, че съм си я извоювал тази „уайлд кард“, защото миналата година направих един прекрасен сезон и съм горд, че това не е останало незабелязано“, заяви 22-годишният Кузманов, когато научи новината.

Марсел Илхан живее в Истанбул и тренира в тенис академията Koza World of Sports. Той достигна до №77 в световната ранглиста през март 2015 г., а в момента е 114-и. Миналия сезон записа победи в основните схеми на Уимбълдън и US Open. Илхан стигна и до четвъртфиналите на турнира в Дубай, където беше спрян от Новак Джокович.