Два месеца след спечеления мандат кметът на Асеновград  д-р Емил Караиванов най-сетне комплектува екипа си. От сряда кабинетът на ресорния заместник-кмет по бюджет и финанси има нов обитател. Това е пловдивчанинът Тамер Бейсимов, бивш шеф на РИОСВ-Пловдив. Той обаче е известен много повече като шеф на кабинета на екоминистъра д-р Джевдет Чакъров от времето на Тройната коалиция.

Бейсимов е активист на Движението за права и свободи и известен експерт от години. Брожение срещу името му като номинация - фаворит за човек на ДПС в управленския екип на д-р Караиванов, съвсем не липсваше. Бейсимов не бил член на общинската организация на Движението, приема се за външен човек, това са част от мненията. Някои по-крайни твърдят, че той е лична номинация на силен човек от ДПС и за него няма асеновградска подкрепа. В същото време Бейсимов е силен експерт и успя сериозно да покаже добър мениджмънт за времето, когато бе шеф на ОП ”Инспекторат, паркинги и гаражи в Асеновград”, категорични са запознати.

Резервите срещу новия заместник-кмет са свързани с това, че досегашният човек на ДПС - Мюмюн Алиджик, вече не е предпочитан от по-горното ръководство на Движението, но пък местните си го искали. Алиджик има в биографията си три мандата като зам.-кмет при трима градоначалници - д-р Светозар Шуманов, Кирил Трендафилов и д-р Емил Караиванов. Сега е общински съветник от ДПС. Безработен е, но с право на обезщетение в Бюрото по труда.