Чикаго продължава победния си ход, след като се наложи над Монреал с 2:1 и записа девета поредна победа в НХЛ. За последно Блекхоукс усети вкуса на поражението на 27 декември от Каролина. Джонатан Тейвс и Райън Гарбът вкараха головете за Чикаго. Победата е под номер 783 за треньора на "черните ястреби" Джоел Куенвил и той еднолично заема второто място в класацията при треньорите в НХЛ, като отстъпва единствено на Скоти Бауман, който има 1244 победи в кариерата си.

Детройт навакса два гола пасив и стигна до победа с 3:2 като гост на Аризона. Павел Дацюк и Густав Никвист вкараха в последната третина и изравниха за 2:2. В продължението Дани ДеКийсър бе точен и донесе победата на Детройт. Така "червените крила" завършиха с 5 победи в серията от 6 поредни гостувания.

Ню Йорк Айлендърс спечели градското дерби срещу Рейнджърс с 3:1. Брок Нелсън и Ник Леди вкараха в рамките на 2 минути в третия период и донесоха победата на Айлендърс. Ярослав Халак спаси 34 удара на вратата на Айлендърс, а третото попадение за тима бе дело на Кайл Окпосо в самия край на мача.