Днес от 16:00 в Нова сграда на ПУ "Паисий Хилендарски", намираща се на бул. България №236, ще се проведе за втори път Ден на китайската култура в Пловдив. 

Събитието е организирано от Филологическия факултет на ПУ, съвместно с "Институт Конфуций - София" и е част от културната програма на висшето учебно заведение.

След успеха на първия Ден на китайската година, станал факт през учебната 2014-2015 година, и тази година студентите и гостите на университета ще могат да се докоснат до невероятната култура на Поднебесната империя.

Освен демонстрация на китайска чаена церемония и дегустация на традиционен азиатски чай, калиграфия и лекция по тайдзичюен и тайдзидзиен, водена от шъфу Багалев и неговите ученици от WingTsun школата му, ще има и много други изненади, подготвени от студентите, изучаващи китайски език.

Паралелно с Деня на китайската култура ще бъде и тържественото откриване на класна стая "Конфуций" към ПУ "Паисий Хилендарски", която е част от бързоразвиващата се мрежа на образователни центрове, спонсорирани от Ханбан и "Институт Конфуций". 

Проектът има за цел да популяризира изучаването на китайския език в България и да затвърди добрите българо-китайски взаимоотношения. 

Специалностите "Приложна лингвистика: Английски език и китайски език" и "Български език и китайски език" в ПУ продължават да се радват на изключителен интерес от страна на студентите.