Ако все още не сте се качвали на самолет и умирате от ужас само при мисълта за това, ето един ефикасен начин да преодолеете стреса от подобно пътуване - трябва ви куче-терапевт. 

В няколко летища на САЩ отдавна вече са решили този проблем. Ициативата е на авиокомпанията "Юнайтед", която въвела новата практика в седем аеропорта, до които изпълнява полети -Вашингтон, Денвър, Кливленд, Лос Анджелис, Нюарк, Хюстън и Чикаго, където са били изпратени специално обучени четириноги терапевти.

На стресираните пасажери е позволено да погалят шаровците, ако имат такова желание. Те могат да прекарат и няколко минути в тяхна компания. Кучетата се трудят на две смени - от 9.00 до 12.00 и от 13.00 до 16.00 ч. В столичното международно летище "Дълес" дежурят шест четириноги психотерапевти от различни породи, сред които английският булдог Синамон, хрътката Кели и териерът Чело.

Учените са доказали, че дори и едно погалване на кучешката глава доставя в организма на човека по-високи нива на окситоцин, "хормона на любовта". Той води до успокояване на дишането и до преборване на стреса.