51-годишният Димитър Мичков от Пловдив, който нападна лекар с нож, беше привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист.
Около 7,30 часа тази сутрин Мичков се е намирал в района на Централна жп гара в Пловдив. Той бил легнал на жп релсите, където пристигали влаковете. Граждани го видели и подали сигнал на органите на МВР и в Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Пловдив, съобщава пресцентърът на прокуратурата. Пристигнали лекарски екипи и полицейски патрул. На място са установили, че мъжът е много пиян.
Извършената проба с дрегер показала над 2 промила алкохол. Лекарите преценили, че Мичков трябва да бъде транспортиран до УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, за да се провери здравословното му състояние. Той е бил качен в линейката и му е оказана спешна медицинска помощ. По време на пътя Мичков заявил на медицинския екип, че иска да го освободят незабавно, да слезе от линейката и да се прибира. Лекарите заявили, че е необходимо да се провери здравословното му състояние в болницата. Тогава Мичков е извадил кухненски нож и е наранил в областта на лявата ръка лекар от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Пловдив. В резултат на действията му на лекаря е била причинена лека телесна повреда.

На място е пристигнал полицейски патрул. Мичков е бил задържано за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес е привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив ареста му е удължен за 72 часа на основание чл. 64 ал. 2 от НПК. „Предстои извършване на процесуално-следствени действия, изготвяне на съдебно-медицински експертизи, разпити на всички запознати със случая лица и се предвижда в петък по бързото производство да бъде внесен обвинителен акт срещу лицето“, обясниха от Районна прокуратура-Пловдив./Марица.бг