Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 51-годишния Димитър Мичков, който преди дни нададна лекар от Бърза помощ.

Според обвинителния акт, той е нанесъл лека телесна повреда. През изминалите два дни след инцидента, под ръководството на наблюдаващия прокурор Христо Георгиев, са извършени огледи, разпити на свидетели и на обвиняемия, както и изготвено заключение по медицинска експертна справка.

Димитър Мичков е предаден на съд за това, че на 3 февруари 2016 г. с нож е наранил в областта на лявата ръка лекар от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив. На същата дата, към 7,30 часа, обвиняемият се е намирал в района на Централна жп гара в Пловдив. Той бил легнал на жп релсите, където пристигали влаковете. Граждани го видели и подали сигнал на органите на МВР и в Центъра за спешна медицинска. Пристигнали лекарски екипи и полицейски патрул. На място са установили, че лицето е в нетрезво състояние. Извършена е проба отчита над 2 промила алкохол в кръвта му. Лекарите преценили, че Мичков трябва да бъде транспортиран до УМБАЛ „Св. Георги“, за да се провери здравословното му състояние. При извършване на прегледа от екипа на Спешна помощ, обв. Мичков внезапно извадил нож и наранил преглеждащия го лекар.

Делото по бързото производство срещу Димитър Мичков ще се разгледа днес от 13,30 часа, в 10 зала, в Районен съд-Пловдив.