Пресиян Георгиев, който отараши 13 коли да две нощи в Кючука, е задигнал и 14 гуми от вулканизатор на ул. "Асен Христофоров", съобщиха от полицията в Пловдив.

Пресиян се прочу със серията от автокражби в началото на декември. От набезите му пропищяха собственици на автомобили на  улиците “Славееви гори” и “Павел Калпакчиев” и в междублоково пространство на бул. “Александър Стамболийски”, където разби общо 13 мепесета. От някои от автомобилите 18-годишният Пресиян си взел дребни вещи, инструменти и общо около 40 лева.

В хода на оперативните и издирвателни действия още същия ден тойноейджърът Пресиян Георгиев е задържан като заподозрян. Установено е, че негово дело е и кражба на 14 автомобилни гуми от вулканизатор на ул. “Асен Христофоров”. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив спрямо него е взета мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Работата по документиране на случая продължава.

Припомняме, че Пресиян беше задържан след бързи действия на служители от Първо РУ в Пловдив. Както бе съобщено, разследването стартирало на 12 декември по сигнали, постъпили в полицията чрез телефон 112.