Григор Димитров се класира за финала на тенис турнира в Сидни. Българинът победи с 2:0 сета Жил Мюлер и си осигури директен двубой за трофея в австралийския град.

Гришо демонстрира тенис от висока класа и почтие не остави шансове на състезателя от Люксембург.


ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна по прекрасен начин за българина, който успя да пробие Мюлер още в първия гейм. Вторият беше спечелен без проблем от първата ни ракета и той набързо поведе с 2:0. Следващата част бе за тенисиста от люксембург. Последва прекъсване на двубоя заради неблагоприятните метеорологични условия в Сидни. Малко след 08:00 часа двубоят бе подновен. Гришо сервира и хладнокръвно взе гейма. В следващите две части двамата тенисисти спечелиха сервиранията си. Последва нов пробив на първата ни ракета за 5:2. В следващия гейм Гришо бе безкомпромисен и спечели сета - 6:2. 

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет започна равностойно. Двамата тенисисти демонстрираха тенис от висока класа. Мюлер спечели първия гейм, въпреки голямата съпротива на Гришо. Последва безапелационен успех на българина във втората част. В следващите геймове нямаше изненади и двамата тенисисти спечелиха своите сервирания, за се стигне до 5:6 за Мюлер . Последва кратко прекъсване на двубоя заради дъжд. След подновяването на играта Гришо спечели следващата част без особени трудности за 6:6.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК, ТУК и ТУК

Димитров и Мюлер се изправят един срещу друг за трети път. Тенисистът от Люксембург води с 2-1 победи на първата ни ракета. За последно те играха миналата година в Куинс, когато Мюлер се наложи с 6-4 7-6(5).