Григор Димитров се класира за финала на тенис турнира в Сидни. Българинът победи с 2:0 сета (6:2, 7:6) Жил Мюлер и си осигури директен двубой за трофея в австралийския град. Така за първи път след 15 месеца първата ни ракета ще играе двубой от последния етап на АТР тура.

Гришо демонстрира тенис от висока класа през цялата среща и почти не остави шансове на състезателя от Люксембург.  На финала Димитров ще се изправи срещу победителя от мача Темураж Габашвили (Русия) и Виктор Тройцки (Сърбия), които играят в момента.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна по прекрасен начин за българина, който успя да пробие Мюлер още в първия гейм. Вторият беше спечелен без проблем от първата ни ракета и той набързо поведе с 2:0. Следващата част бе за тенисиста от люксембург. Последва прекъсване на двубоя заради неблагоприятните метеорологични условия в Сидни. Малко след 08:00 часа двубоят бе подновен. Гришо сервира и хладнокръвно взе гейма. В следващите две части двамата тенисисти спечелиха сервиранията си. Последва нов пробив на първата ни ракета за 5:2. В следващия гейм Гришо бе безкомпромисен и спечели сета - 6:2. 


ВТОРИ СЕТ

Вторият сет започна равностойно. Двамата тенисисти демонстрираха тенис от висока класа. Мюлер спечели първия гейм, въпреки голямата съпротива на Гришо. Последва безапелационен успех на българина във втората част. В следващите геймове нямаше изненади и двамата тенисисти спечелиха своите сервирания, за се стигне до 5:6 за Мюлер . Последва кратко прекъсване на двубоя заради дъжд. След подновяването на играта Гришо спечели следващата част без особени трудности за 6:6. В крайна сметка сетът се реши с тайбрек. Григор осъществи първи минипробив, а с помощ от мрежата стигна до 4-2 и при този резултат двамата смениха полетата. С ас Мюлер се доближи до 5-4 преди двата сервиса на българина. С невероятен форхенд Димитров стигна до два мачбола и реализира още първия.



С успеха Григор си осигури 150 точки за световната ранглиста и $37,900 от наградния фонд, както и първи финал от този в Стокхолм през есента на 2014-а.