Поморие. Община Поморие награди най-добрите си спортисти и ги зарадва с прекрасна новина, съобщиха от пресцентъра на Общината. Поради равен брой точки на някои от състезателите в отделните клубове, почетната десетка бе в разширен състав. Кметът Иван Алексиев лично връчи наградите на отличниците, а именно: Димитър Петров от Айкидо клуб „Поморие 97”, Веселина Хрусафова от Айкидо клуб „Поморие 97”, Кремена Ковачева от Спортен клуб „Атлет 2004”, Костадин Иванов от Общински хандбален клуб „Поморие“, Мирослав Коев от Общински футболен клуб „Поморие“, Мирослав Бонев и Емилия Джелебова от Клуб по спортни танци „Поморие”, Давид Абрашев и Гергана Велкова от Клуб по спортни танци „Поморие”, Борислав Митев от Спортен клуб по борба „Спартак”, Стефани Музакова от Общински младежки спортен клуб „Циклон“, Тодор Тузлуков от Общински младежки спортен клуб „Циклон“, Отборно за Пламен Божков, Валентин Мавродиев, Никола Иванов Румен Деляков и Тодор Тузлуков от Общински младежки спортен клуб „Циклон“.
„Това е нашето признание към Вашия труд, към спортистите на община Поморие. Едно огромно благодаря за всичко, което правите, защото по този начин Вие представяте своето родно място. Независимо в кой клуб се състезавате, всеки Ваш личен успех е успех за нашия град и за страната ни. Спортът е дисциплина, хъс и сила, той ни учи, че дори и да паднем, трябва отново да се изправим и да продължим смело напред“, каза кметът Иван Алексиев по време на церемонията по награждаване на най-добрите спортисти от община Поморие за 2018 година. Освен че пожела още много високи постижения на състезателите и техните треньори, кметът разкри ключови стъпки от стратегията за развитието на спорта в следващите няколко години. Сред тях са: обновяването на спортен комплекс – Поморие (бивш медицински пансионат); обновяването на двора на СУ „Иван Вазов” (прогимназиален етап на обучение), който да се превърне в модерна детска футболна академия; изграждането на скейтпарк и построяването на мечтаната от всички многофункционална спортна зала.
В рамките на церемонията тази година бе подкрепена и една лична кауза – тази на олимпийската надежда Стефани Музакова от Общински младежки спортен клуб „Циклон“. Благодарение на всичките си постижения до момента, Стефани е единственият поморийски спортист, който има реални шансове да събере необходимата квота за участие на олимпиадата в Токио през 2020 година, за това обаче са ѝ необходими средства и по-добри условия за подготовка. На специално поставена за целта видеостена подкрепата си към каузата дадоха Световната шампионка по борба Станка Златева и народният представител Ася Пеева. Всеки, който желае да помогне на Стефани да развее българския трибагреник в Токио, може да посети сайта ѝ http://www.stefanimuzakova.com и да се запознае по-подробно с инициативата. Редом с уважението към всички талантливи деца и младежи, Община Поморие отдаде почит и към най-възрастния спортен деец в града – Стоян Йовчев. Стоманата, както всички го наричат, е на 86 години, но дори и след пенсионна възраст не се отделя от спортните среди. Това е и човекът, който преди всяко футболно първенство в Поморие плисва менчето с вода за кадем на отбора. Йовчев бе удостоен с приза „Рицар на спорта”, а наградата му бе връчена от директора на дирекция „ОКТХДС” Желязко Страволемов. Отново бяха раздадени и плакети „Поморийска гордост”, които се присъждат на изявени спортисти от община Поморие, състезаващи се за други клубове. Атанас Атанасов – регионален експерт в Министерството на младежта и спорта награди отличените: Иван Недев – състезател по тенис на маса, Ансамбъл по Художествена гимнастика с треньор Рада Вражева, Лъчезар Георгиев – бокс, Теодор Скумов – плуване. За „Треньор на годината” беше определен Георги Вражев от Спортен клуб по борба „Спартак”. Отличието бе връчено от председателя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, който използва случая, за да изрази и подкрепата си към кампанията на Стефани Музакова. Емоциите от всички отличия приповдигнаха настроението, но за усмивките в публиката се погрижиха още: грациите от Ансамбъла по художествена гимнастика с треньор Рада Вражева; талантите от Клуб по спортни танци „Поморие“ с треньор Никола Абрашев и специалните гости от Boriana Dance, които омагьосаха зрителите с уникалното си светлинно шоу.