Москва. Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще направи равносметка за изминалата година пред местни и чуждестранни журналисти в Москва, отбелязва германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков руският лидер ще акцентира върху икономическото развитие на страната. От политическа и икономическа гледна точка Русия се бори с „враждебна международна конюнктура", уверени са в Москва.
За руския президент годината бе успешна - като се започне от преизбирането му през март и се стигне до организирането на Световното първенство по футбол, което представи Русия като добър домакин. В същото време Путин е силно критикуван за повишаването на пенсионната възраст. В областта на външната политика Русия укрепи позициите си в Сирия, но конфликтът с Европа и САЩ се задълбочи.
Според Кремъл за традиционната пресконференция в края на годината са регистрирани рекордните 1700 журналисти. Путин често организира събития, на които отговаря на журналистически въпроси в продължение на часове, припомнят от редакцията.

Превод и редакция: Тереза Герова