София. Това решение е нито емоционално, нито рационално, а целенасочено. Идеята е лоша, защото формулата е справедливост за всички. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров относно предложените промени за изваждане на общинските съветници в антикорупционен закон, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
"Не мога да давам съвети на законодателя, питате ме за мнението ми, а то е, че решението не е нито емоционално, нито рационално, а целесъобразно. Не смятам за разумно или свързано с равенството на правата на всички граждани това, за което Вие ме питате - „изваждане на общинарите“. На мен не ми се харесва, че биват извадени от кръгът задължени лица“, посочи той.
Попитан, когато под домашен арест получиш разрешение да отидеш на зъболекар, трябва ли да бъде описано до какъв времеви отрязък е дадено това решение, той отговори: "Не е коректно да ми задавате въпрос, чийто отговор може да влезе в противоречие с решение на съдия. Ако въпросът Ви е редно ли е, след като са те пуснали на зъболекър да отидеш на ресторант, отговорът е-не".
Даяна ДЮЛГЕРОВА