Вашингтон. Един от ключовите съветници на американския президент Доналд Тръмп, Стивън Милър, вярва, че много американски медии и политици са пренебрегнали планираната оставка на Джеймс Матис, предава TACC.
„Нека да разгледаме цялата ситуация. В много случаи същите медии и политици, които сега реагират истерично на оставката на Джеймс Матис, приветстваха началото на войната в Ирак, която се оказа пълна катастрофа“, заяви Милър.
Съветникът увери, че Матис и Тръмп „имаха чудесни отношения“. Запитан дали президентът на САЩ и ръководителят на Пентагона са имали различия, Милър каза: „Както знаете, президентът Тръмп вярва, че много богати страни се възползват от Съединените щати, злоупотребяват с нашите пари и ние защитаваме тези богати държави“. „Президентът изясни, че отношението към американските данъкоплатци трябва да бъде справедливо и също така да участваме само в това, което е в наш интерес“, добави Милър.
За това, че Матис ще се пенсионира в края на февруари, Тръмп написа в своята страница в Twitter. Той също обяви, че кандидатурата на новия министър на отбраната ще бъде издигната в близко бъдеще. Матис подчерта, че е решил да напусне поста на американски министър на отбраната поради разногласия с президента.

Превод и редакция: Калоян Пенков