Протестиращите в София направиха верига между агитките с провокатори и полицията, която охранява тълпата. Причината - недопускане на ексцесии и нови сблъсъци.

Представители на ръководството на СДВР опитапа да говорят с тези, които са застанали между кордона на полицията и провокаторите, най-вероятно да се отдръпнат, за да не пострадат, но те не се отместиха.

Заради провокаторите, полицията призова хората да се разотидат, но част от тях останаха на площада. Ултраси с маски запалиха факли. Други направиха жива верига около полицаите да избегнат сблъсъци между полиция и провокатори.

Атмосфера от мястото - вижте във видеото на GLAS.bg

На осмия ден от протестите срещу правителството, в София се събраха най-много хора в сравнение с предходните дни. Около 19.00 часа тръгна шествието от Президентсвото. То мина по бул. "Дондуков", Софийски университет, спря на Орлов мост и стигна до Съдебна палата, предаде репортер на GLAS.bg

След това хората се върнаха пред Президентството и Министерски съвет. По данни на МВР и тази вечер има много хора, които не са дошли с цел да протестират, а да провокират.

Президентът Радев пристигна в Пловдив! Посрещнаха го с "Оставка!" СНИМКИ

Премиерът: Ще има голям ремонт на кабинета