Григор Димитров, който пред уикенда игра премина успешно квалификациите на турнира в Женева, се изкачи с една позиция в световната ранглиста на АТР. В обновената днес класация първата ракета на България е под №47 с актив от 985 точки.

През настоящата седмица той със сигурност ще добави нови точки на сметката си, тъй като няма точки за защитаване от надпреварата в швейцарския град. Дотук е спечелил 12 с двете си победи в пресявките. Както е известно, от щаба на бившия №3 в света решиха Григор да играе квалификации в Женева, за да натрупа малко по-голяма игрова практика преди “Ролан Гарос”.

@GrigorDimitrov passe les qualifications et jouera lundi soir à 18h au Parc des Eaux-Vives #atpgva #geneve #ATP pic.twitter.com/S3rkvw89R9

— Geneva Open (@genevaopen) 19 май 2019 г.
Лидер продължава да е Новак Джокович с 12 355 точки, а далеч зад него е шампионът от Рим Рафаел Надал, който има 7945. Трети е Роджър Федерер с 5950 точки. Две промени има в Топ 10. Стефанос Циципас направи поредна силна седмица на клей и записа ново рекордно класиране - 6-а позиция, изпреварвайки Кей Нишикори. Джон Иснър пък измести от 10-ото място Фабио Фонини.