Дъждовната сряда в Рим провали плановете на организаторите и наложи отлагането на всички мачове за деня на ATP Masters 1000 турнира в италианската столица. Това означава, че днес ни предстои истински тенис маратон, който, освен по MAX Sport 1, ще се излъчва пряко и по MAX Sport 2.

Начало на играта за деня ще дадат Доминик Тийм и Фернандо Вердаско, но истинското зрелище за зрителите е възможността Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер да изиграят по два двубоя във Вечния град в рамките на четвъртъка.

Швейцарският Маестро открива участието си в турнира с мач срещу Жоао Соуза, а двубоят е втори в програмата на Централния корт. Ако Федерер победи, по-късно през деня може да му се наложи да се изправи и срещу Борна Чорич в мач от III кръг. Новак Джокович стартира не преди 14:00 ч. срещу Денис Шаповалов, а по-късно може да има евентуален сблъсък срещу победителя от двойката Филип Колшрайбер и Марко Чекинато. Рафаел Надал започва в Рим срещу Жереми Шарди, а потенциалният му втори двубой за деня е срещу Николоз Басилашвили.