63-годишният Бен Гибсън останал бесен, след като чул, че неговата съпруга Джил и самият той са починали. Това станало в разговор с банкови чиновници заради проблем с карта. Седмици след това видял съпругата си да разглежда съболезнователни писма за собствената си смърт.

Мъжът бил вбесен от времето и усилията, които трябвало да положи, за да оправи проблема с банката, която вече проверява как е станала грешката.

“Беше постоянен проблем, ужасно е, че отне толкова дълго време”, разказва той.

Г-жа Гибсън посетила банков клон в средата на август, за да смени картата си, която спряла да работи по време на пазар.

Същата ситуация застигнала и нейния съпруг. Неговата карта обаче бързо пристигнала за разлика от тази на г-жа Гибсън.

Находка от кухнята донесе над £754 000 на двойка СНИМКИ

След като се свързал с банката, за да разберат какво се случва те останали шокирани. Служителят им казал, че г-жа Гибсън е починала.

Въпреки, че семейството бързо доказало пред служителите, че това не е така, сметката останала замразена. Те трябвало да се изправят.

На 24 септември Бен открил потресената си съпруга, която четяла съболезнователни съобщения от различни фирми.

 Проблемите обаче не били само тези. Те открили и писма от изпълнителите на завещанието на Бен, от които станало ясно, че банката е спряла да плаща за автомобилна застраховка  и други – по документи мъжът също бил мъртъв.

Писмото от  Агенцията за лицензиране на шофьори и превозни средства гласяло:
“Бяхме уведомени, че банковия акаунт на Бенджамин Гибсън е замразен заради смъртта на притежателя. Приемете нашите съболезнования.”
 

На съпрузите се наложило да открият няколко нови сметки.

Проблемът с Агенцията за лицензиране на шофьори и превозни средства и застрахователя бил решен бързо. На семейство Гъбсън се наложило да върнат стари плащания, които не е извършила банката.

От институцията обявили, че външна компания обявила г-жа Гибсън за покойник, но не представили данни защо и той е сметнат за смъртник.

Двойката разказва, че това, което им помогнат да се спряват, че имали известна сума в друга сметка. За причиненоно неудобство банката им отпуснала компенсация от общо 500 паунда – при това в рамките на близо месец.

Българка преведе $10 млн., вместо $100 на двойка! Влюбените харчели наред

Превод: GlasNews.bg