Баща загина на мечтана почивка, а в тялото му откриха синтетичната дрога фентанил, която е 50 пъти по-силна от хероина. Мъжът починал от инфаркт, но при аутопсията открили високи нива на наркотика в тялото му.

Трегидията станала след като британецът посетил бар във Флорида. А близките му недоумяват какво се е случило.

Филип Уейбърн, които е родом от Уест Малин в Кент, бил на ваканция със семейството си в САЩ. С него била съпругата му и сина му.

Лекар в САЩ обвинен за убийството на 25-има – с фентанилПредписвал им медикамента без медицинска обосновка

40-годишният баща, който работи като директор в голяма компютърна компания, бил здрав и нищо не предвещавало станалото. Ненадейно загинал, след като посетил Яхтения клуб в хотела си в Епкот.

Той бил отведен по спешност в болница, но медиците не успели да се преборят за живота му.

В кръвта му бил отрит фентанил – синтетичен опиноид, от коитй два милиграма може да бъдат фатални. Същият наркотик, който е отнел живота на поп звездата Принц, както и на още почти милио души само в САЩ. В определни условия веществото се използва и за анастезия.

Остава загадка как мъжът се е оказал под въздействието му.

Млад мъж скри дрога под стелката на возило, спипаха го в Пазарджик

Фентанилът е синтетичен опиноид. Той се предписва за лечение на силна болка. Други лекарства от този тип са оксиконтин и хидрокодон.

Болкоуспокояващият аналгетик фентанил е толкова широко разпространен в САЩ, че дори мексиканските наркокартели започнаха да го произвеждат и продават, но нелегално. Опаковката на фалшификата изглежда измамно истинска, но продуктът обикновено съдържа добавки от хероин, кокаин или метамфетамин, което прави консумацията му още по-опасна. В момента той се произвежда предимно в Китай или Мексико.

Превод: GlasNews.bg