Първата дама на Украйна каза, че има роднини в Русия, но е прекратила всякакви контакти с тях след избухването на войната.

Съпругата на президента на Украйна сподели, че от началото на пълномащабна война в Украйна никой от близките и приятелите й не се е свързал с нея и не е разбрал дали изобщо е жива. Тя говори за това в интервю за The Times.

"Няма смисъл да се връщате към тези диалози, когато вашият собствен живот и животът на вашите деца и семейството ви е в голяма опасност, а хората дори не питат дали сте още живи. Мисля, че такава връзка е приключила“, каза Елена Зеленская.

Освен това тя каза, че, разбира се, диктаторът Владимир Путин е виновен за войната, но без подкрепата на своя народ той не би могъл да започне пълномащабна инвазия.

Припомняме, че BBC публикува списък със 100 жени от цялата планета, които вдъхновяват и влияят на света през 2022 г. Тази класация отразява ролята на жените в тазгодишните конфликти, от протести до война. Сред тях са осем украинци, включително първата дама на Украйна Елена Зеленская.

Превод: GlasNews