Руските окупатори не се отказват от опитите си да овладеят разрушения град Бахмут в Донбас. В доклада си от 27 март анализатори от Американския институт за изучаване на войната (ISW) отбелязват, че Руската федерация най-вероятно е успяла да достигне до центъра на града.

Експертите констатират напредъка на руснаците от южната и северозападната част на Бахмут към неговия център. Това показва, че плановете им за превземане на селището не са се променили.

Освен това анализатори от ISW твърдят, че основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин също е бил в града. Твърди се, че той не само е влязъл с кола в града, но и е влязъл в сградата на 5-то училище в Бахмут, а това е само на километър югоизточно от градския съвет.

Нашествениците са забелязани и по улиците Зеленая и Александра Колпакова, които също са на няколко километра от центъра на града. В щурма продължава да участва не само ЧВК Вагнер, но и редовната руска армия. Някои от първите могат да бъдат изпратени в района на Авдиевка.

"Руското военно ръководство през последните седмици може да е решило да изпрати определени части на Вагнер в района на Авдиевка, за да подкрепят изтощените и нискокачествени части на ДНР, които се опитват да превземат това място. Ако такива бойци на Вагнер наистина се бият близо до Авдиевка, това може да обясни ограничени тактически успехи на Руската федерация в тази област през последната седмица“, се казва в доклада на ISW.

Превод: GlasNews