Стотици жени по света започнаха да публикуват видеоклипове в социалните мрежи с хаштаг #SolidaritywithSanna („Солидарност със Сана“), за да подкрепят финландския премиер Сана Марин, която попадна в скандал заради видео от частно парти. В клиповете си жените танцуват и се забавляват с приятели, за да покажат, че почивката на Марин е съвсем нормална.

"Танцът лекува. Продължавай да танцуваш, Сана Марин", пише Каролина Брум, служител на Apple.

„Небето е границата за танцуващите кралици“, казва Ан Метлър, вицепрезидент на организацията за иновации за устойчива енергия Breakthrough Energy.

„Нека танцуваме един за друг“, написа Естер Мартинез, изпълнителен директор на медийната платформа People Matters.

Много други жени и дори мъже се включиха масово във флашмоба.

Припомняме, финландският таблоид Iltalehti публикува видео с участието на Марин на 18 август, което е заснето по време на парти. Във видеото политикът е показан да танцува с приятели. Изданието отбелязва, че видеото включва известни водещи във Финландия, блогъри и колеги на Марин.

Премиерът на Финландия купонясва на парти, очаква я тест за наркотици? ВИДЕО

Финландия обсъжда редно ли е да се забавлява на купон един премиер

Политикът каза, че видеото е заснето седмици преди да бъде публикувано на частно място и тя съжалява, че е станало публично достояние. Тя отбеляза, че прекарва свободното си време с приятели, пие лек алкохол и не прави нищо незаконно.

Появи се ново ВИДЕО с премиера на Финландия, танцува с певец в нощен клуб

След публикуването на видеото Марин си направи тест за наркотици, като резултатите се очакват след седмица. Тя подчерта, че никога не ги е използвала.

Премиерът на Финландия се подлага на тест за наркотици