Любовната история на Тони Гарнет и София Каркадим, която избяга от войната в Украйна, бързо стана интересна за пресата във Великобритания и света. 29-годишният баща изостави семейството си, за да търси щастието с Каркадим, която временно бе подслонил в семейния дом. Украинката дори получи обвинения, че е разрушила едно семейство , а дългогодишната приятелка на Гарнет му забрани да вижда двете им деца.

Днес британецът е напуснал работа, за да се грижи за половинката си, чието зрение е сериозно нарушено. Украинката не може да вижда заради заболяване на роговицата, което се развило прогресивно.

София споделя, че здравословното й състояние е влошено и се нуждае от половин година, в която да се възстанови след претърпяна операция.

Тя развила инфекция на очите в Германия, от където минал пътя й към Англия, след бягството от Украйна.

За Тони решението да напусне работа, за да се грижи за София е правилно.  Двойката многократно споделя в интервюта, че заедно са открили щастието. И отричат  всички обвиненията срещу любовта им.

Независимо, че срещат вълно от неудобрение на връзката си,  Тони споделя, че двамата се чувства прекрасно заедно.

Двамата срещнали финансови трудности, за да осигурят парите за операцията на зрението на Соифя. Но споделят, че плановете им не са се променили и желаят да са заедно, а след време да създадат общ бизнес.

Роднините на украинката София: Тя ще бъде с него, докато има изгода

Британец приюти украинска бежанка и след това избяга с нея от съпругата си