Украинката Мария Билик, която напусна Лвов и замина в Обединеното кралство в началото на войната, организира необичайна сватбена церемония за себе си. Тя се омъжи, заобиколена от портрети на роднини и приятели, които бяха поставени на столове, пише Daily Mail.

23-годишната Мария се омъжи за 27-годишния Виталий, с когото поддържа връзка от разстояние от 2019 г.

Първоначално сватбата трябвало да се състои в Лвов по-рано това лято, след като Виталий, който живее в Обединеното кралство почти от десетилетие, предложил брак по време на изненадващо посещение в Украйна през декември 2021 г.

Въпреки това, с началото на пълномащабното нахлуване на руските въоръжени сили на територията на Украйна, Мария напуска Лвов за Полша, а по-късно се премества при годеника си във Великобритания. Двойката започна да планира отново сватбената церемония.

сватба, портрети, Великобританияцял екран
На брачната церемония на бежанката от Лвов вместо гости присъстваха портрети Снимка: SWNS

Организаторите на сватбата, виждайки, че булката се притеснява от отсъствието на роднини и приятели, я посъветвали за творчески ход. Вместо отсъстващите гости на сватбата, да постави техните портрети на столове.

сватба, портрети, Великобританияцял екран
23-годишна украинка се омъжи, заобиколена от портрети Снимка: SWNS

В резултат на това двойката формализира връзката, заобиколена от няколко десетки светли дървени столове, върху които бяха разположени цветни портрети на гостите. Те бяха допълнително украсени с цветя. Самите младоженци позираха пред камерите с букети слънчогледи. А булката сложи на главата си венец в цвета на националния флаг на Украйна.

Церемонията се състояла на 14 ноември в Лондон.

Превод: GlasNews