В цяла Украйна отново е обявена въздушна тревога. Това съобщиха местните власти и медиите във вторник, 29 ноември 2022 г.

Говорителят на Одеската ОВА Сергей Братчук предупреди за голяма вероятност от ракетни удари, тъй като в Черно море има 12 кораба и катери на руския флот. Една от тях е ракета-носител с 8 ракети "Калибър", както и три големи десантни кораба. Представител на OVA написа за това в Telegram.

Снощи е преминало без обстрел, отбеляза той, но в същото време помоли гражданите да не пренебрегват сигналите за въздушна атака.

"Тези дни много се говори за нови масирани атаки на руснаците. Ракетни атаки. И помнете: те са в агония - ние ще победим! В това няма съмнение“, предупреди гражданите Братчук, според който в тази война на преден план е психологическата стабилност, която ви позволява да възприемате живота такъв, какъвто е.

Служителят също така посъветва украинците да се ядосват по-малко на съседи, роднини, електротехници и енергетици, тъй като врагът ще продължи да нанася удари. Това е факт, обясни Братчук.

"Пригответе се, имате захранващи банки, всичко е заредено, има вода. Това са реалностите на войната", каза той.

Превод: GlasNews