Закупуването на техника втора употреба се характеризира с ниски цени, надеждност и гаранция при използване. Обикновено лаптопите втора ръка се продават с лицензиран Windows, което ви дава възможност да използвате устройствата с всички актуални програми и висока бързина.

Избор според нуждите

Както при чисто новите устройства, така и при тези втора ръка, има възможност на голямо разнообразие. Можете да избирате употребявани мобилни компютри с висока мощност, което означава, че с тях ще си осигурявате бързина при работа. Инчовете им също трябва да зависят от нуждите ви – ако ще пренасяте мобилния компютър често, то за вас е подходящ така нареченият Ноутбук. Тези устройства са лесно преносими, тъй като размерът им е значително по-малък. Това обаче не ги прави по-малко мощни и идеално служат за професионални цели, като бизнес срещи на различни места.

лаптопи втора ръка

 

 

Обърнете внимание на следните спецификации

Лаптопите се смятат за иновация в компютърната техника. Преносимите технически съоръжения са предпочитани, защото съчетават компактност и мощност в едно устройство. Закупуването на лаптопи втора ръка обаче изисква съблюдаване на някои спецификации. Ето какви са те:

  • Процесор – това е най-важният компонент, тъй като отговаря за производителността на мобилните компютри. Важно е да знаете, че дори употребяваните преносими компютри се предлагат с процесори, които отговарят на нуждите ви. За улеснение в онлайн магазините отделят основните типове. Процесорите за устройства от нисък клас са подходящи за работа в интернет и с леки програми – Celeron, Pentium, Atom. Процесорите за средния клас обхващат работата с по-тежки програми и мултимедия – Core i3, Core i5. Тези, които са предназначени за високите класове машини, като геймърските, се характеризират с изключителна мощност и работят с професионални програми – Core i7, Intel;
  • Батерия – този компонент е особено важен за ефективната ви работа. Дори при употребяваните технически съоръжения батериите би трябвало да се характеризират с висока издръжливост, която според специалистите трябва да е около четири часа дори при непрекъсната работа;
  • Памет на хард диска – без значение дали избирате чисто нови мобилни лаптопи или такива втора ръка, е редно да знаете, че колкото по-голямо е пространството на твърдия диск, толкова повече информация ще можете да съхранявате на него. Има основно два типа – HDD и SSD, които се различават по мястото, което заемат в машината. Вторите са по-компактни, тъй като нямат налични подвижни части;
  • Екран – екраните на тези машини са един от най-важните компоненти. Изборът на неподходящи размери може да се окаже пагубен за очите ви, защото малките инчове изискват повече взиране при нагледно представяне на информацията. Ако ще ползвате съоръженията през по-голямата част от ежедневието си, то специалистите от Kvantservice.com съветват дори при избор на компютърна техника втора ръка да търсите лаптопи, които отговарят на стандартите за безопасност при екрана.

При закупуване на лаптопи втора ръка трябва да знаете, че устройствата на известните марки имат по-високи цени. Това е така, защото макар и втора ръка, марковите устройства имат висока производителност, здравина и като цяло се характеризират с бърза работа.

Специалистите съветват да избирате устройства с лицензиран Windows, което е гаранция за достъпността на наличните програми. От онлайн магазин Kvantservice.com предлагат услугата, а освен това и безплатна доставка за района на София.