Известният „ловец на извънземни” Ави Льоб от Харвардския университет (САЩ) заяви, че има нови доказателства, че откритите на дъното на Тихия океан метални сфери са извънземна технология. За пореден път Льоб отхвърля всички твърдения на скептиците, които смятат, че тези сфери имат земен произход.

Ави Льоб публикува ново проучване, изследващо стотици метални сфери, които той и екипът му откриха миналата година на дъното на Тихия океан, пише Futurism. Ученият смята, че резултатите от изследването увеличават вероятността тези отломки да са част от космически кораб, създаден от извънземна цивилизация. Тоест, според Лоуб, това извънземно устройство може да бъде подобно на една от сондите Вояджър, която беше изпратена да изследва Слънчевата система преди почти 50 години и отдавна напусна нейните граници.

междузвезден обект, Ави ЛьобЦял екран
Ави Льоб публикува ново проучване, изследващо стотици метални сфери, които той и екипът му откриха миналата година на дъното на Тихия океан. Снимка: Daily Mail

Ави Льоб е най-известен с теориите си за междузвездния обект „Оумуамуа“, който посети Слънчевата система през 2017 г. Льоб твърди, че това може да е извънземен космически кораб. Но новото изследване на учения се отнася до друг междузвезден обект, паднал на Земята, макар и не изцяло.

„ОумуамуаЦял екран
Ави Льоб е най-известен с теориите си за междузвездния обект „Оумуамуа“, който посети слънчевата система през 2017 г. Снимка: ESO

Въпросният метеорит, наречен IM1, се разби в Тихия океан близо до Папуа Нова Гвинея преди близо 10 години, но беше игнориран, докато Льоб не ръководи проучване, което потвърди през 2022 г., че това е първият междузвезден обект, ударил Земята.

Миналата година учените организираха експедиция, за да открият останките на този обект на дъното на Тихия океан. В резултат на това бяха открити стотици малки метални сфери, за които Льоб твърди, че са фрагменти от IM1. Учените също предполагат, че това всъщност може да е проява на извънземна технология.

Учен от Харвард ще докаже след месец съществуването на извънземни СНИМКИ

Миналия октомври Льоб публикува резултатите от предишно проучване, които бяха посрещнати с голям скептицизъм от много учени. Някои учени твърдят, че тези фрагменти нямат нищо общо с извънземни и най-вероятно са се появили в резултат на ядрени опити или са пепел от въглища, тоест промишлени отпадъци.

междузвезден обект, Ави ЛьобЦял екран
 Снимка: Daily Mail

Льоб каза, че е представил новото изследване, за да заглуши скептиците, тъй като новите резултати показват, че химическият състав на сферите е различен от състава на всеки известен материал в Слънчевата система. Анализът показа, че тези обекти определено не са дошли при нас от Слънчевата система. Ученият смята, че е критикуван, защото върху него се обръща много внимание и хората му завиждат.