Един от най-авторитетните специалисти в областта на изследванията на коронавируса, докторът на биологичните науки, професор в Училището по системна биология в университета "Джордж Мейсън" Анча Баранова се включи на живо в Instagram onlinekpru, за да отговори на един от най-поставяните въпроси от младите семейства в момента: Доколко да вярваме на

БИЛ ГЕЙТС И МИТА, че "СЛЕД ВАКСИНА НЕ ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ДЕЦА"

Ето и нейния отговор:

Мога да кажа с абсолютна сигурност и авторитетност, че ваксините нямат ефект върху репродуктивната способност нито при жените, нито при мъжете. Но все пак хората не вярват! Откъде идва този слух? Преди време имаше голям световен конгрес, на който милиардерът Бил Гейтс говори. Конгресът беше за ваксините. Бил Гейтс прекарва толкова много време в комуникация с учени, че взема термини от тях.

Един от термините, които той използва, когато се позовава на HPV ваксината, която е насочена към папилома вируса (който причинява рак на маточната шийка), е „стерилизиране на имунитета“. Това, което Гейтс е имал предвид, е, че вирусът попада върху носа или лигавицата ви и там той няма шанс. Там той умира! Това е стерилизация срещу вируса! А хората възприемат тази дума като стерилизация от гледна точка на това да не се раждат деца.

Но искам да ви обърна внимание на това, което се случва с плодовитостта при коронавирус - шансът да се разболеете е доста голям, освен ако, разбира се, не сте ваксинирани. Дамите страдат по-малко. В женските репродуктивни клетки вирусът няма къде да се "забавлява": в яйчниците всеки цикъл има само едно яйце. Останалите са спрени. Така за вируса там няма хранителни вещества.

Следователно, яйцеклетките на жената се съхраняват за в бъдеще, дори ако вирусът е повредил някои други клетки. Но мъжките репродуктивни органи са много удобна мишена за вируса. Вирусът тихо се размножава в тестикуларната тъкан и разваля спермата. При мъжете, 3 месеца след заболяването на човек, плодовитостта е много по-ниска.

Затова за мъжете е нежелателно да влизат в такива отношения, които водят до бременност: ще се използват нискокачествени сперматозоиди. По-добре е да изчакате 3 месеца, за да може след това свежи сперматозоиди да участват в размножаването, а не тези, които са оцелели от коронавируса.

Превод и редакция: GlasNews.bg